Nyt on hyvät neuvot kalliit. Olemme siipan kanssa päättäneet, että menemme naimisiin maistraatissa ja sinne mukaan saa tulla vain vanhemmat ja todistajat (muutama lähin ystävä). Alkuun oli tarkoitus, että mennään ihan vaan kahdestaan, muutaman lähimmän ystävän toimiessa todistajana. Siippani kuitenkin myöntyi minun tahtooni, että vanhemmat saisivat tulla paikalle. (En halunnut pahoittaa vanhempieni mieltä ottamalla heiltä mahdollisuuden olla paikalla tärkeäni hetkenä)

Nyt kuulin, että tätini on tulossa vihkitilaisuuteen! Hän on ilmeisesti käsittänyt väärin ja luulee, että on tervetullut. Kysyin serkultani -joka on siis myös hyvä ystäväni- haluaisiko hän (serkkuni) tulla maistraattiin. Serkkuni sattui silloin olemaan äidillään (eli minun tädilläni) ja vastasi jotakin tähän tyyliin: "Mä en tiedä, täytyy katsoa miten duunit menee, mutta mutsi kyllä haluaa tulla". Koska en tarttunut tähän heti ja oikaissut, että kutsuni koski ainoastaan serkkuani, niin tätini on ilmeisesti jäänyt siihen uskoon, että kutsu oli myös hänelle.

Kysymys kuuluu nyt: antaako tädin tulla vai pitäisikö väärinkäsitys oikaista? Siis äärimmäisen noloa mennä oikomaan tällaista ja ennenkaikkea en tietenkään haluaisi pahoittaa hänen mieltään. Mutta jos en pahoita hänen mieltään, niin sitten moni muu pahoittaa mielensä, koska minun tätini sai tulla, mutta siipan ei... Tiedäthän? Mutta jotenkin tuntuisi pahalta jättää hänet poiskin nyt, kun hän on valmistautunut tilaisuuteen.

Sukuni sattuu olemaan sitä sorttia, että tuijottelevat pitkälti vain omaan napaansa. HE haluavat häihin, HE haluavat sitä ja tätä. On ollut jo aikamoinen työ pitää päänsä tässä vähäeleisesti maistraatissa meiningissä. Toisaalta, luulisi ymmärtävän, että jos me päätämme pitää vain pienen tilaisuuden niin meidän päätöstä tulisi kunnioittaa? Meidän päivämmehän se on!

Siipan kannan luulen tietäväni tähän kyllä, hän ei missään nimessä halua sinne ketään muita. Vanhemmissakin on jo hänelle liikaa. Vaikka minua tätini läsnäolo ei niin kovin haittaisikaan, niin se kyllä haittaa, että jos siippaa haittaa.

Hain vihdoin häämekon ompelijalta ja se näytti kivalta! Nyt en pysty siitäkään iloitsemaan, kun tämä tätiasia painaa mieltäni.