Askel oli kepeä ja hymy herkässä, kun kävelimme miehen kanssa ulos klinikalta auringon paisteeseen.  Minulla oli sellainen tunne, että nyt lähtee iso pyörä pyörimään. Hetkeä aiemmin istuimme vastaanottohuoneessa ja ystävällinen hoitaja opasti, miten pistän hormonipiikin itseeni. Olin jännittynyt, mutta intoa täynnä, vaikka mies oli sitä mieltä, ettemme tarvitse opastusta pistämiseen. Hoitajan juttusille jouduimme kuitenkin.

Lääkäri oli aikaisemmin avannut meille hormonihoidon ja inseminaation kulun. Kalenteria tutkaillessamme laskimme, että jos kuukautiset alkavat 2 päivää normaalia myöhemmin, voimme aloittaa hoidot jo ensi kierrosta eli heinäkuun puolen välin paikkeilla! (Tämä aikarajoitus siis klinikan kesäsulun vuoksi) Tämä ajatus sai minut melkein onnen kyyneliin kliinisessä lääkärinhuoneessa, jossa olin pari viikkoa aikaisemmin levitellyt haarojani siinä tutkimuspöydällä. Olin jo valmistautunut muutaman kuukauden piinaavaan odotukseen. Tässä kierrossa en siis jännitä ainoastaan, että alkaako vuoto, mutta myös koska se alkaa! Piinaavat ajat edessä. Samaan aikaan rinnassa välkehtii iloa ja innostusta, suurta rakkautta miestäni kohtaan, mutta myös piinaavaa, stressaavaa jännitystä.

Sanoinkuvaamaton oli mieheni ilme, kun lääkäri kertoi kohonneesta kaksosraskauden riskistä. Tähänkö se nyt tyssäs?  Huomasin, että ihan kaikki meidän taloudessa ei ole ottanut asioista yhtä paljon selvää kuin minä.

Mukaani klinikalta sain vaaleansinisen pussukan, jossa oli kynä pistämistämistä varten ja kasan reseptejä. Jännittävää, kun alkaa tapahtumaan jotain konkreettista. Nyt vaan odotellaan ja jännitetään...

Nyt kaikki neuvot ovat kultaakin arvokkaammat! Millä ihmeellä saan vuodon alkamaan kaksi päivää myöhässä normaalista niin säännöllisestä 28 päivän kierrosta? Vippaskonsteja/vinkkivitosia!? Niin, niitä ei taida olla. Eli kaiken tämän innostuksen keskellä pieni turhautuminen, kun ei pysty nyt oikein itse vaikuttamaan taas mihinkään. Se aika kierrostakin, että nyt oikeasti saa ottaa iisisti -jos haluaa.

Olo on kuin soutuveneessä ilman airoja keskellä järveä.