[Ironisella äänensävyllä] Hirvittävä joulukorttidilemma tänä vuonna.

Seison joulukorttihyllyn edessä ja valitsen kortteja ystäville ja sukulaisille, joita ajattelin muistaa näin joulun alla. Ajatuksena on lähettää tervehdys ja yrittää kortilla jotenkin paikata sitä tosiasiaa, etten ole koko vuotena muuten pitänyt yhteyttä, mutta muistan heidän olemassaolonsa ja ajattelen heitä lämmöllä. Tarkoitus on piristää vanhan tuttavan päivää ja virittää sekä oma että kortin saajan mieli joulutunnelmaan. No joo, ja sille tädille lähetetään joulukortti, koska se nyt vaan on tapana.

Kortteja on valtava valikoima. On tonttua, on pukkia, on lapsia, on aikuisia (vähemmän), on eläimiä, on kimalletta ja soivaa tervehdystä. Valitsisinko tällaisen valmiin vaihtoehdon, vaikkapa nämä leikkivät lapset joulukuusen ympärillä? Ainiin, ei voi. Joku tahattomasti lapseton saattaa ottaa herneen nenään. No entäs kuva joulukuusenkoristeesta? Viittaako jotakuta ei-kristillistä loukkaavasti liikaa jouluun? Entäs tämä iloinen, pullea, tanssiva sika tonttulakki päässään? Mitähän vegaani serkku siitä pitäisi? Vai ottaisinko tänä vuonna kuvat meidän kissoista tonttulakki päässä? Ei, joku eläimille allerginen saattaa loukkaantua. No jos sittenkin piirtäisin itse jonkun jouluaiheisen kuvion? Kynttilä? Loukkaako kynttilä ketään? Ai perhana, se vanhapiika täti saattaa ottaa sen v*ttuiluna.

Ei helvetti, mä taidan jättää joulukortit väliin tänä vuonna ja lahjoittaa joulukortteihin uponneita rahoja vastaavan summan hyväntekeväisyyteen SOS-lapsikylän toimintaa varten. Ai mutta, muistuttaakohan se nyt jotakuta ankeasta lapsuudestaan alkoholistiperheessään. Jos sittenkin Eläinsuojeluyhdistykselle... Joulurauhaa vaan itse kullekin säädylle.

EDIT: Tämän kirjoituksen tarkoituksena ei ole naljailla kenellekään (se ei ole missään nimessä minkään kirjoittelujeni tarkoitus). Toki saa provosoitua, jos siltä tuntuu. Mielestäni on hyvä, jos kirjoitukseni herättää ajatuksia tai keskustelua. Kolikolla on aina kaksi puolta.