Kolmas inseminaatio tehtiin siis julkisella puolella, kun kaksi aiempaa tehtiin yksityisellä. Kokemus oli hyvin erilainen kuin yksityisellä puolella.
Ensimmäisen tarkastusultra jäi kokonaan julkisella puolella väliin. Julkisella kävin pari kertaa seurantaultrassa paikassa X ja itse inseminaatioon mentiin paikkaan Y.
Jälleen sain siis esitellä naiseuttani yhdelle jos toiselle. Tosi kiva. Not.

Labrassa sain rampata jatkuvasti, jokaisen ultran jälkeen ja viikko inssin jälkeen, mutta en oikein tiedä miksi, kukaan ei selittänyt, mitä labroja otetaan. Ensimmäiset kai jotenkin liittyvät mahdollisiin tuleviin IVF-hoitoihin ja tämä viimeisin keltarauhashormoonin määrään. En tiedä, miksi se otettiin, kuitenkin kierronkartoituksessa ei havaittu mitään ongelmaa keltarauhashormoni määrissä...?! Ja mitä se labra olisi näyttänyt, jos olisin käyttänyt Lugesteronia? No, en ole, joten se ei nyt vaikuta testitulokseen. Sain määräyksen käyttää Lugea ensimmäiseen ultraan asti, jos onnistaa. Tämä siis sen jälkeen, kun kysyin, että käyttäisinkö Lugea inssin jälkeen. Eli ymmärsin niin, että jos raskaustestistä tulee plussa ensi viikolla, niin sitten alan käyttämään sitä.

Itse toimenpide oli noin kolmessa minuutissa ohi. Ja kun se yksityisellä tehtiin mukavasti hämärässä, rauhallisessa toimenpidehuoneessa vain lääkärin toimesta, niin julkisella puolella se tehtiin siinä lääkärin vastaanottohuoneessa hoitajan ollessa myös paikalla. Eipä sillä tosin mitään väliä ole, missä se tehtiin, mutta kaiken kaikkiaan jäi paljon parempi fiilis yksityisen puolen hoidosta. Yksityisellä toimenpiteeseen meni ehkä kymmenisen minuuttia. Yksityisellä toimenpiteen jälkeen jäätiin loikoilemaan pedille muutamaksi minuutiksi ja ennen toimenpidettä lääkäri kyseli vähän vointia ja mitä kuuluu yms. Julkisella ei mitään sellaista, vaan vaatteet sai riisua samantein ku tuli ovesta sisään, hyvä kun päivää kerkisi sanomaan. Julkisella puolella oli siis kauttaaltaan sellainen kiireen tuntu, ajat olivatkin myöhässä seurantaultrissa, mutta inssiin pääsin ajallaan.

Eniten julkisen puolen toimenpiteessä ärsytti se, että lääkäri ei kertonut minulle mitään mitä esimerkiksi ultrassa näki. Ei limakalvosta, ei folleista. Toimenpide sattui myös enemmän julkisella. Minun täytyi kysyä lääkäriltä, että miltä siellä näyttää, onko kaikki hyvin? Näkyykö siellä enää mitään? Yksi 17 millinen folli kuulemma näkyi oikealla puolella. Piste. Siinä kaikki. Ei mitään puhetta toisesta puolesta –liekö lääkäri edes tarkisti toista puolta? Nyt jäin miettimään, mitä sille toiselle puolelle tapahtui? Lakkasiko munasolu kasvamasta toisessa rakkulassa vai oliko se kenties jo lähtenyt matkaan inssipäivänä? Olisihan lääkäri sen nähnyt, jos se toinen puoli olisi jo kypsynyt ja lähtenyt matkaan?

Viivan alle kertyi yksityisellä ensimmäisessä hoidossa noin 600 euroa (sis. suunnittelukäynnin) + lääkkeet (n. 120 €).
Toisessa inssissä n. 350 € + lääkkeet (n.30 €).
Julkisella puolella lasku oli 75 € + lääkkeet (n. 120 €).

Toivotaan kuitenkin, että lopputulos on parempi julkisella puolella. Vakaasti uskon niin, ja olen viettänyt tämän aamun sängyssä loikoillen ja miettien, miten kerron plussasta miehelleni.
Huh, täältä tullaan niin korkealta ja kovaa.