Tätä ette varmaan arvanneet, että palaisin vielä tänne takaisin -en minäkään. 
Osallistun parhaillaan kirjoituskurssille, jossa olen taas piiiiitkästä aikaa päässyt ilmaisemaan itseäni kirjoittamalla ja päädyin kaivamaan blogin naftaliinista ja huomasin, että herranjestas, täällähän on lukijoita vieläkin!

Ja koska nostalgisissa tunnelmissa lueskelin vanhojen postauksien kommentteja ja aloin tavallaan ikävöimään sen aikaisia vertaisia, niin ajattelin, että mäpä heitän tänne ikäänkuin status päivityksen, jos vaikka joku sattuisi lukemaan ja ties vaikka uusiakin lukijoita kiinnostaisi, mikä oli tarinan loppu.

Tai eihän tämä vielä loppu ole, mutta tilanne tällä hetkellä on se, että näillä näkymin mä/me jäimme lopullisesti lapsettomiksi. Mutta never say never tietenkin -elämä on siitä ihanaa, ettei koskaan voi tietää, mitä se tuo tullessaan. Ties vaikka baby on jo ihan seuraavan kulman takana. Ehkä haikara on jo matkalla tänne pudottamaan hyljätyn lapsen mun rappusille. No joo, ei sentään, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

Mutta itseasiassa vauva-asiat eivät ole olleet ihan päällimmäisenä mielessä enää muutamaan vuoteen. 

No, reilu pari vuotta sitten oli hieman akuutimpi tilanne, mutta se meni pian ohi. Muutaman vuoden tauon jälkeen siirsimme siis viimeiset blastokystat "pois kuleksimasta" -halusin ne pois pakkasesta ja laittaa lopullisen pisteen tälle hommalle. Toiveita raskaudesta ei nyt varsinaisesti ollut, mutta ei niitä poiskaan raaskinu heittää.

Nooooh... siitä hommasta saisi jo oman blogipostauksen, sellainen hässäkkähän siitä tuli.... Ansaitsee oman postauksensa. Stay tuned!

Mutta tällä hetkellä haaveilen siis sijaisvanhemmuudesta, ja odottaessani sitä, että mieheni on valmis ottamaan sen askeleen teen vapaaehtoistyötä muutamassa eri järjestössä/yhdistyksessä lapsien kanssa ja yleisesti lapsettomuusasioiden hyväksi. Se on kaiketi minun tapani jättää jotain jälkeeni. Ja nyt kun lapsettomuuskriisi ei ole enää niin kipeä ja akuutti asia elämässäni pystyn jo tekemään töitä aiheen parissa. 

Jos jotakuta lukijaa kiinnostaa, niin avasin uuden IG tilin hajatelmia varten. Osa on vuosien takaa, osa nykyhetkestä ja suurimmasta osasta teksteistä varmasti kuultaa lapsettomuus ja sen aiheuttama tuska ja suru. Löydät tilini IG:stä @taikasanahelinaa